Simulador d’autobusos: OMSI

Avui en dia en el món de la simulació per ordinador podem trobar simuladors de tot tipus amb diferents variants (D’avions, de trens, de cotxes…). En la branca dels autobusos hi podem trobar diversos però sense dubte el que actualment está més ben creat es el OMSI (Der Omnibussimulator). L’OMSI va ser desenvolupat per Marcel Kuhnt y Rüdiger Hülsmanncomençar i es va començar a comercialitzar el 18 de febrer del 2011. La primera plataforma distribuidora va ser Aerosoft i més endavant també s´hi va sumar Steam. Dos anys més tard, en concret el dia 12 de desembre de 2013, va sortir a la venta el OMSI 2 una versió molt més estable que l’anterior i amb més funcionalitats que permeten realitzar una simulació més real.

Portada del OMSI 2 Foto: Steam

Aquest simulador te un cost de 29,99€ en Steam i inclou dos mapes, el de Berlin-Spandau que representa l’Alemania de finals dels 80 i després el de Grundorf un mapa fictici ideal per familiaritzar-se amb el joc. També inclou tres autobusos, un MAN SD200 amb diferents variants, un MAN NL202 i finalment un MAN NG313.

Per internet hi podem trobar diversos complements de pagament i gratuïts, a part, els usuaris poden modificar la decoració dels autobusos o modificar una mapa fàcilment.